طرز تهیه دمپخت شیرازی

دمپخت شیرازی یکی از لذیذترین غذاهای ایرانی بوده که از شیراز به شهرهای دیگر منتقل شده است. در این غذا سبزی های معطر و خوشمزه ای وجود داشته و اکثر مواقع با مرغ یا گوشت سرو می شود. اگر برای مهمانی های مجلل خود به دنبال غذایی ساده و خوشمزه هستید، دمپخت استان فارس انتخاب ویژه ای خواهد بود. در ادامه این مقاله طرز تهیه دمپخت غذای شیرازی را به شما عزیزان ارائه می دهیم.

 

مواد لازم برای پخت دمپخت شیرازی

هر غذایی نیازمند مواد اولیه بوده و این مواد باید تازه باشند. به یاد داشته باشید هرچه از مواد تازه استفاده کنید، غذای شما لذیذتر شده و طعم و بوی عالی خواهد داشت. این غذا را می توانید در دورهمی یا مهمانی های مجلل خود به همراه مرغ یا گوشت سرو و میل کنید.

 

مواد لازم دمپخت استان فارس

کلم (برگ) خرد شده یک عدد کوچک

هویج خرد شده 3 عدد متوسط

سیر خرد شده 5 حبه

پیاز 1 عدد متوسط

سبزی ها: تره، ترخون، شوید و ریحان خرد شده 200 گرم

برنج 2 پیمانه

عدس 1 پیمانه

گوشت یا مرغ و یا گوشت چرخکرده به میزان لازم

نمک و زردچوبه به مقدار لازم

آب 4 پیمانه

دمپخت سبزیجات شیرازی؛ غذای فصل سرما

 

Image

دمپخت شیرازی

 

روش پختن دمپخت شیرازی

 

1.یک قابلمه بردارید و پیازها را درون آن خرد کنید. بعد گاز را روشن کرده و قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید. پیازها را تا اندازه ای که فقط نرم شوند، تفت دهید.

 

2.در مرحله بعد باید مواد دیگر مثل کلم، هویج، سیر و گوشت یا مرغ را به همراه نمک و زردچوبه را به پیازها اضافه می کنیم و اجازه دهیم نیم پز شوند.

 

3.سپس عدس ها را با مواد مخلوط می کنیم و سبزی ها را داخل ظرب ریخته و آب اضافه می کنیم تا عدس ها به حال خود بپزند.

 

4. زمانی که مواد به خوبی پخته و نرم شدند، برنج شسته شده را اضافه کرده و اجازه می دهیم بجوشد.

 

5.وقتی آب کاملا به خورد برنج رفت و تبخیر شد، دم کنی را روی برنج می گذاریم و زمان میدهیم تا برنج دم بکشد.

 

6.لازم است این غذا 45 دقیقه روی شعله ملایم بماند تا کاملا بپزد و مواد آن مزه یکدیگر را بگیرند. بعد از 45 دقیقه در دیس بکشید و به همراه سالاد، ترشی و هر چاشنی که علاقه دارید میل کنید.

 

Image

دمپخت استان فارس

 

نکات مهم:

برخی به اشتباه فکر می کنند قبل از پخت دمپخت شیرازی باید سبزی ها را بپزند. اما نیازی نیست و سبزی ها به راحتی در حین پخت غذا نرم و آب پز می شوند.

 

برای پخت این غذا حدود 1 ساعت و نیم وقت لازم است در نتیجه اگر برای مهمانان خود تهیه می کنید زمان را در نظر بگیرید.

 

حتما قبل از اضافه کردن برنج و دم کردن، از داشتن آب کافی داشته باشید، زیرا آب کم باعث خشک شدن و آب زیاد باعث شل شدن برنج می شود. در این شرایط مواد و ترکیبات منبع

با ماهیچه گوسفندی به جنگ عوارض گیاهخواری بروید

چرخ کرده سینه مرغ و تهیه کباب تابه ای دو رنگ

خواص گوشت شتر در دوران بارداری1

مایه کباب کوبیده رژیمی و ماکیان

کله پاچه گوسفندی را در خانه طبخ کنید!

گوشت بوقلمون بهتر است یا مرغ

خرید انواع جوجه های طعم دار به صورت تناژ و تازه

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

خرید بهترین سرامیک بر SERYAL KADE قیمت خرید انواع ایزوگام بهترین فیلمهای ایران و جهان سایت تخصصی ساعت مچی فروشگاه انلاین تخفیف راسا پرواز آدراپانا پایگاه اطلاع رسانی حسام سعیدی تولیدی پوشاک