دلایلی که بدن به پروتئین نیاز دارد

اگر برای تغذیه خود در زندگی یک اساس تعیین کنیم قطعا آن پروتئین دریافتی بدن خواهد بود. پروتئین به عنوان یک ماده سازنده نقش مهم ترین و اصلی ترین اعمال حیاتی را بر عهده دارد. برای داشتن یک رژیم غذایی مناسب باید پروتئین را به عنوان مهم ترین مواد تشکیل دهنده این رژیم قرار دهیم. این ماده از واحدهای کوچکی به نام اسیدهای آمینه تشکیل شده است که به آنها بخش های سازنده ی پروتئین نیز می گویند. این اسیدهای آمینه با گرد هم آمدن موجب تشکیل تروتئین ها می شوند.

پروتئین بعد از آب بیشترین ماده سازنده بدن را تشکیل می دهد. هر عضو زنده بدن دارای این ماده بوده و برای رشد و نمو کاملا به آن وابسته هستند. در واقع انسان تندرستی و حیات خود را مدیون دریافت پروتئین است. حیاتی ترین بخش های بدن انسان مانند بافت هایی چون خون،قلب، مغز،عضلات،پوست و مو و ناخن ها  از پروتنئین ساخته شده اند.

Description: C:\Users\Reyhaneh.n\Desktop\6371166857536487.jpg

نقش پروتئین برای تولید هورمون ها بسیار حیاتی است. اعمال مختلف بدن چون رشد جسمی، رشد جنسی و سوخت وساز بدن بر عهده هورمون ها می باشد که نقش تنظیم کننده را ایفا می کنند. پروتئین تعادل میان اسید و باز خون را تنظیم می کند و مقدار آب بدن را در حد متعادل نگه می دارد. ما برای شناخت آنزیم ها که برای ادامه حیات نیازمند آنها هستیم نیز به پروتئین ها وابسته ایم.اجزای اساسی دستگاه ایمنی بدن که پادتن ها هستند، پروتئین در فرایند ساخت آنها نقش به سزایی دارد. وجود این ماده حیاتی و سازنده در هر فرایندی که در بدن رخ می دهد از تولید شیرمادر گرفته تا ه شدن خون جزو ضروریات است.

عوارض کمبود پروتئین در بدن

دنبال کردن یک رژیم غذایی کم پروتئین امکان دارد در ابتدا شما را دچار مشکل نکند و قادر باشید امورات روزانه خود را به راحتی و به مانند سابق انجام دهید اما اگر مقدار پروتئین دریافتی بدنتان بسیار کم شود در بلند مدت می تواند منجر به طیف وسیعی از آثار منفی در سلامت منجر شود.که در زیر به تعدادی از این مشکلات اشاره می گنیم.

  1. کاهش وزن
  2. ضعف و هدر رفت عضلانی
  3. تورم: پروتئین نقشی کلیدی  و مهمی در پیشگیری از تجمع مایعات در بافت ها، به خصوص در پاها و مچ پاها دارد. زمانی که بدن با کمبود پروتئین مواجه است، امکان تورم آنها وجود دارد.
  4. فشار خون پایین و ضربان قلب پایین
  5. عدم جذب غذایی: عدم دریافت پروتئین در بدن می تواند مانع از جذب دیگر مواد مغذی مانند: نیاسین، آهن، روی، و کلسیم در بدن شود.
  6. ایجاد مشکلات کبدی: کمبود پروتئین و بیماری کبد با یکدیگر ارتباط مستقیم دارند. بدون دریافت پروتئین، کبد تلاش بیشتری برای حذف چربی و سم زدایی انجام می دهد.
  7. آنمی: در صورت عدم دریافت کافی پروتئین بدن مستعد کمبود ویتامین B-12  و فولات می شود. که می تواند به آنمی یا کم خونی (شرایطی که بدن به میزان کافی گلبول قرمز تولید نمی کند ) منجر شود. آنمی نیز با فشار خون پایین و خستگی دائمی شخص همراه است.
  8. ضعف سیستم ایمنی: کمبود پروتئین در بدن منجر به بیماری های مداوم می شود که روند طولانی بهبودی را در پی خواهد داشت.
  9. درد عضله و مفصل
  10. بهبود کند جراحات: بهبود و بازسازی مجدد سلول های جدید در صورت کمبود پروتئین به کندی و سختی صورت می گیرد.
  11. مشکلات مو، پوست و ناخن: پوسته پوسته شدن و خشکی پوست، نازک شدن موها و شکل گیری خطوط روی ناخن ها می توانند نشانه های اولیه مقدار ناکافی پروتئین در بدن باشند.
  12. ناتوانی در تفکر و ایجاد ابهامات ذهنی.
مزیت های استفاده از پروتئین
  1. تامین انرژی مورد نیاز یدن و رفع گرسنگی
  2. افزایش توده ی عضلانی و قدرت بدن
  3. کاهش هوس های غذایی متنوع
  4. استحکام ساختار استخوانی
  5. کاهش فشار خون
  6. افزایش سوخت و ساز بدن و چربی سوزی
  7. سلامت کلیه ها
  8. ترمیم اندام و بافت پس از آسیب
غذاهای پر پروتئین

Description: C:\Users\Reyhaneh.n\Desktop\unnamed.jpg

مصرف غذاهای پروتئینی با کیفیت که از چربی پایینی برخوردار هستند، پروتئین غذایی مناسب را بدن را تأمین  می کنند. بهترین منبع برای دریافت پروتئین گوشت و شیر است. از میان گوشت ها، گوشت سفید مرغ و بوقلمون با مقدار چربی پایین انتخاب های بسیار ایده آلی برای تامین پروتئین روزانه بدن هستند. بخش های بالایی بدن گوساله چون راسته و فیله از دیگر بخش ها مفید تر هستند. این بخش های بدن گوساله چربی کمتری دارند و از پروتئین بیشتری برخوردار هستند.


بارنجی ها ، با ما بهترین باشید. پروتئین ,ها ,های ,کمبود ,دریافت ,غذایی ,پروتئین در ,کمبود پروتئین ,در بدن ,بخش های ,این ماده ,عوارض کمبود پروتئینمنبع

با ماهیچه گوسفندی به جنگ عوارض گیاهخواری بروید

چرخ کرده سینه مرغ و تهیه کباب تابه ای دو رنگ

خواص گوشت شتر در دوران بارداری1

مایه کباب کوبیده رژیمی و ماکیان

کله پاچه گوسفندی را در خانه طبخ کنید!

گوشت بوقلمون بهتر است یا مرغ

خرید انواع جوجه های طعم دار به صورت تناژ و تازه

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

لاپاروسکوپی مشاوره خانواده خیانت مرکز آویژه قیمت ریموت کنترل ساگا خرید لاستیک هانکوک ارزان خرید و فروش انواع باسکول فروشگاهی خدماتی شرکت ایزوگام هیرمان دلیجان با مزه ها آشپزباشی MSG1300 فروش فلزیاب | 09100061386