اسیدآمینه های ضروری بدن و منابع تامین آنها

اسیدهای آمینه ترکیبات ارگانیکی از کربن، هیدروژن، نیتروژن و اکسیژن هستند که با همراهی یک گروه زنجیره ای متغیر جانبی تشکیل شده اند. بدن برای رشد و نمو و عملکرد مناسب به 20 آمینه اسید نیازمند است که همه آنها برای سلامتی شخص لازمند اما نه(9) آمینو اسید به عنوان اسید آمینه های ضروری در این دسته طبقه بندی می شوند که به قرار زیر هستند:

 

  • هیستیدین
  • ایزولوسین
  • لوسین
  • لیزین
  • متیونین
  • فنیل آلانین
  • ترئونین
  • تریپتوفان
  • ولین

این اسیدهای آمینه ضروری توسط بدن تولید نمی شوند به همین دلیل برای تامین آنها باید به سراغ مواد غذایی رفت.  بهترین منابع اسید آمینه ضروری پروتئین های دامی مانند گوشت قرمز، تخم مرغ و گوشت سفید مانند گوشت مرغ  و بوقلمون است. این منابع غذایی که سرشار از پروتئین هستند به اسیدهای آمینه تجزیه می شود و سپس برای فرآیندهای مختلفی از جمله ساخت عضله و تنظیم عملکرد سیستم ایمنی کمک می کنند.

نقش اسیدهای آمینه ضروری در بدن

فنیل آلانین: ساختار و عملکرد پروتئین ها و آنزیم ها و تولید آمینواسیدهای دیگر

والین: محرک رشد و بازسازی عضلات و در تولید انرژی نیز نقش مهمی دارد.

ترئونین: از آمینواسیدهای مهم پوست و بافت پیوندی است. همچنین نقش متابولیسم چربی و عملکرد ایمنی را نیز ایفا می کند.

تریپتوفان: این آمینواسید اغلب موجب خواب آلودگی در فرد می شود از دیگر عملکردهای آن  حفظ تعادل نیتروژن در بدن است و ماده تشکیل دهنده سروتونین به عنوان انتقال دهنده عصبی است که خواب و خلق و خوی و اشتها  را تنظیم می کند.

متیونین: این آمینواسید ضروری در متابولیسم و سم زدایی بدن نقش مهمی دارد و همچنین برای رشد بافت و جذب روی، سلنیوم و مواد معدنی مورد نیاز لازم و ضروری است.

لوسین: لوسین یک آمینواسید شاخه ای است که وجود آن برای سنتز پروتئین اامی است.

با مطالعه مطالب بالا قطعا متوجه نقش اساسی اسیدهای آمینه را در فرایندهای حیاتی بدن متوجه شدید. کمبود این اسیدآمینه ها موجب عدم کارایی درست سیستم های عصبی، تولید مثل، سیستم ایمنی و دستگاه گوارش شود.

منابع غذایی تامین کننده آمینواسیدها
مواد غذایی  حاوی 9 اسیدآمینه ضروری به عنوان پروتئین کامل شناخته می شوند به قرار زیر هستند:

گوشت قرمز: گوشت گوساله و گوشت گوسفندی از بهترین نوع گوشت های قرمز برای تامین آمینواسیدهای ضروری بدن هستند.

گوشت سفید: گوشت مرغ و بوقلمون. گوشت بوقلمون از منابع سرشار اسیدآمینه تریپتوفان است که موجب سرزنده گی و شادبی فرد می شود.

غذاهای دریایی: مانند انواع ماهی ها

تخم مرغ

محصولات لبنی: شیر، ماست، دوغ و پنیر

منابع گیاهی: سویا، گندم و گندم سیاه

اسیدآمینه ها که ترکیبات حیاتی برای فرد محسوب می شوند در بسیاری از محصولات دامی و گیاهی پروتئنی موجود هستند که می توان به راحتی با برگزیدن یک رزیم غذایی درست و متعادل این ترکیبات حیاتی را تامین کرد. لوبیا، دانه، آجیل، غلات و سبزیجات نیز از منابع گیاهی پروتئینی ناقص هستند که حاوی تعدادی از آمینواسیدها هستند. اگر رژیم گیاه خواری دنبال می کنید می توانید آمینواسیدهای ضروری بدنتان را با این منابع پروتئنی تامین کنید.


بارنجی ها ، با ما بهترین باشید. منابع ,آمینه ,گوشت ,تامین ,ها ,اسیدآمینه ,اسیدهای آمینه ,است که ,می شوند ,ضروری در ,هستند که ,اسیدهای آمینه ضروریمنبع

با ماهیچه گوسفندی به جنگ عوارض گیاهخواری بروید

چرخ کرده سینه مرغ و تهیه کباب تابه ای دو رنگ

خواص گوشت شتر در دوران بارداری1

مایه کباب کوبیده رژیمی و ماکیان

کله پاچه گوسفندی را در خانه طبخ کنید!

گوشت بوقلمون بهتر است یا مرغ

خرید انواع جوجه های طعم دار به صورت تناژ و تازه

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

فروشنده باتری موبایل بهترین سایت خرید اینترنتی آموزش برنامه نویسی فروش کالباس بر کاچار ابزار - تولید کننده ابزار آلات هیدرولیک صنعتی در ایران هر چی که بخوای کراس آور بحران در زمین های بیکران پایگاه اطلاع رسانی حسام سعیدی فروشگاه