بیماران دیابتی چه نوع گوشتی مصرف کنند؟

دیابت چیست؟

دیابت نوعی بیماری مرتبط با میزان قند خون است که به دلیل به هم ریختگی در متابولیسم و سوخت و ساز بدن شکل می گیرد. این بیماری خود را به دو شکل نوع یک و نوع دو در بیماران نمایان می کند که منشا متفاوتی دارند؛ به نحویکه دیابت نوع یک به صورت وراثتی به فرد منتقل شده و بدن به طور کلی توانایی تولید انسولین را ندارد. در نتیجه سطح قند خون افزایش می یابد. اما دیابت نوع دوم، بدن نسبت به انسولین مقاوم شده و عملیات جذب قند خون به درستی انجام نمی شود. نتیجه چنین فرآیندی افزایش این ماده در سطح خون است. البته این نوع دیابت تحت تاثیر شرایط محیطی از جمله موارد زیر شکل می گیرد:
.    افزایش کلسترول و تری گلیسیرید خون
.    نداشتن تحرک بدنی کافی
.    ابتلا به دیابت بارداری
.    افزایش وزن و چاقی
.    تغذیه نادرست
.    افزایش سن
.    سقط جنین
.    نازایی
.    ابتلا به سندروم تخمدان پرکیستی

نحوه درمان بیماری دیابت

بیماری دیابت در صورت عدم رسیدگی و کنترل، آسیب های جبران ناپذیری به سلامتی فرد وارد می کند؛ به نحوی که احتمال ابتلا به بیماری های قلبی، کلیوی، چشمی و حتی قطع اندام در این گونه افراد بسیار بالاست. همین موضوع اهمیت درمان آن را بیش از پیش مشخص می کند. به طور کل درمان مشخصی برای بیماری دیابت وجود ندارد. راهکارهای ارائه شده در این زمینه نیز بیشتر جنبه کنترل کننده داشته و نمی توانند آن را به صورت صد در صد از بین ببرند. این راهکارها عبارتند از:
.    رژیم غذایی مناسب
.    رژیم دارویی منظم
.    فعالیت و تحرک کافی
.    جلوگیری از اضافه وزن

نقش تغذیه در درمان دیابت

تغذیه نقش مهمی درباره مقابله با شکل گیری عوارض بیشتر در بیماران دیابتی ایفا می کند. تغذیه رابطه مستقیمی با چربی خون، فشار خون و میزان وزن فرد داشته و در صورت مناسب بودن، شرایط را برای بهبود متابولیسم بدن فراهم می کند. مهم ترین نکته در رابطه با این اصل، رجوع به هرم غذایی است. تنظیم وعده های روزانه بر اساس هرم غذایی، علاوه بر تنوع بخشیدن به آنها، به تمامی مواد مغذی مورد نیاز بدن توجه می شود. رژیم های غذایی متنوعی برای بیماران دیابتی تنظیم شده که فرد می تواند با مراجعه به یک متخصص تغذیه از آنها بهره ببرد. وجه مشترک این برنامه های غذایی عبارتست از:
.    افزایش مصرف آب
.    افزایش مصرف حبوبات
.    کنترل کربوهیدرات مصرفی
.    کاهش حجم وعده های غذایی
.    افزایش تعداد وعده های غذایی
.    افزایش مصرف لبنیات کم چرب
.    محدود کردن استفاده از روغن و کره
.    کاهش مصرف قند، شکر، شیرینی و شکلات
.    جایگزین کردن نان های سبوس دار با نان سفید
.    مصرف گوشت سفید و گوشت قرمز کم چرب
.    حتی الامکان حذف غذاهای سرخ شده و جایگزین شدن آن با بخارپز، آب پز و کبابی
.    جایگزین کردن روغن های جامد و مضر با روغن های گیاهی و مایع از قبیل ذرت، سویا، کانولا و .

بیماران دیابتی چه نوع گوشتی مصرف کنند؟

بیماران دیابتی نیز همانند سایر گروه ها با منابعی برای تامین پروتئین بدن خود نیاز دارند. اما انتخاب منابع بایستی با دقت بیشتری در این گروه انجام شود. آنچه مهم به نظر می رسد این است که مبتلایان به دیابت مصرف گوشت قرمز خود را محدود کنند. مواردی از قبیل سرو دست یا بناگوش، چربی کمتری داشته و گزینه های مناسب تری برای دیابتی ها هستند.
تاکنون مطالعات مختلفی در رابطه با ارتباط گوشت قرمز و تبعات آن برای بیماران دیابتی انجام شده و نکته فوق به اثبات رسیده است گوشت گاو به عنوان یکی از منابع گوشت قرمز گزینه مناسبی برای این افراد نیست؛ دلیل این موضوع را می توان به دیرهضم و مشکل بودن گوارش آن نسبت داد. گوشت گوسفندیو گوشت گوساله نیز شامل بخش های مختلفی است که از لحاظ میزان چربی مشابه هم نیستند و بخش های کم چرب این گوشت ها برای بیماران دیابتی توصیه می شود.
محدودیت های فوق در رابطه با گوشت پرندگان، ماکیان مانند مرغ و بوقلمون و ماهیان کمتر می باشد. البته این اصل زمانی صادق است که از سرخ کردن آنها خودداری شده و پوست پرندگان نیز مورد استفاده قرار نگیرد. گوشت ماهی گزینه ای بی ضرر، مقوی و پرخاصیت برای مبتلایان به دیابت است. اینگونه افراد می توانند انواع ماهی های کم چرب از قبیل قزل آلا، ساردین، شاه ماهی یا سالمون را به صورت بخارپز، آب پز یا کبابی طبخ و استفاده کنند. بنابراین توصیه می شود این دو نوع گوشت دو تا سه وعده در هفته مورد استفاده قرار گیرند. 


بارنجی ها ، با ما بهترین باشید.     ,های ,دیابت ,افزایش ,گوشت ,نوع ,بیماران دیابتی ,    افزایش ,شده و ,می کند ,است که ,برای بیماران دیابتیمنبع

با ماهیچه گوسفندی به جنگ عوارض گیاهخواری بروید

چرخ کرده سینه مرغ و تهیه کباب تابه ای دو رنگ

خواص گوشت شتر در دوران بارداری1

مایه کباب کوبیده رژیمی و ماکیان

کله پاچه گوسفندی را در خانه طبخ کنید!

گوشت بوقلمون بهتر است یا مرغ

خرید انواع جوجه های طعم دار به صورت تناژ و تازه

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

ipaydaywarna بهارانه مقایسه همه چی خدمات اسباب کشی طاقت بیار پایان نامه پرسش مهر 98-99 | ارائه انواع مقاله و داستان و انشا و سایر آثار قصه بوته دانلود بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. ارزان سرا