تخم مرغ و 8 نکته مهم درمورد آن که نمیدانید

تخم مرغ یکی از مواد غذایی ارزشمند، در وعده های اصلی غذا و یا به عنوان ماده اولیه طبخ غذاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. شاید به تخم مرغ به عنوان یک ماده غذایی معمولی بنگرید ،بدون اینکه اطلاعی از ویژگی های آن داشته باشید. در این مقاله به 8 نکته مهم درباره تخم مرغ که ممکن است ندانید اشاره می کنیم.

 

1-    تخم مرغ یک ماده غذایی مفید: شاید همیشه راجب کلسترل بالای تخم مرغ مخصوصا زرده آن شنیده باشید و این امر شما را وادار کرده تا با احتیاط این ماده غذایی مفید را در وعده های غذایی خود بگنجانید. اما خبر خوبی که برای شما داریم این است که نه تنها تخم مرغ تاثیر ی بر افزایش کلسترل ندارد بلکه مصرف درست و اصولی آن میتواند به عنوان یک غذای سالم و مقوی در نظر گرفته شود . این ماده غذایی منبع غنی پروتئین، آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن، ویتامینA، ویتامینD، ویتامینB12، و فولیک اسید میباشد. از دیگر مواد مغذی موجود در تخم مرغ ریبوفلاوین و کولین میباشد که کولین در افراد باردار به رشد مغز جنین کمک میکند. به این ترتیب تخم مرغ را میتوان به عنوان یک غذای سالم با کالری پایین در نظر گرفت.
2-    تخم مرغ  موثر در رژیم لاغری: آیا میدانستید افرادی که رژیم لاغری دارند، پزشک تغذیه مصرف تخم مرغ را به آنها پیشنهاد میدهد. این ماده غذایی میتوانند در عین تامین کردن ویتامین های مورد نیاز بدن و حفظ عضلات، به کاهش چربی های اضافه کمک نماید، بعد از خوردن آن تا ساعت ها حس سیری خواهید داشت و اینگونه از پرخوری جلوگیری میکند. برای مثال اگر در وعده صبحانه یک عدد تخم مرغ آبپز میل نمایید نه تنها نیاز بدن شما به پروتئین و ویتامین ها را تامین میکند بلکه شما تا ظهر دیگر گرسنه نخواهید شد و همین امر مانع از خوردن دوباره میان وعده و در ادامه افزایش وزن خواهد شد.
3-    منبع غنی ویتامینD: همانطور که میدانید ویتامین D  یکی از ویتامین های ضروری برای بدن مخصوصا خانم ها است. ولی متاسفانه اکثر خانم ها با کمبود این ویتامین مواجه هستند. قبل از مواد غذایی بهترین راه برای جذب ویتامین D نور مستقیم آفتاب است ولی در کنار آن مصرف مواد غذایی غنی از این ویتامین نیز ضروری است. میتوانیم بگوییم زرده تخم مرغ درصد بالایی از این ویتامین ضروری را برای بدن تامین خواهد کرد . 
4-    نکته ای درمورد رنگ پوسته تخم مرغ: شاید به اشتباه در میان افراد اینطور جا افتاده باشد که تخم مرغ هایی با رنگ پوسته قهوه ای مواد غذایی غنی تری نسبت به تخم مرغ های سفید دارند . در اینجا باید بگوییم رنگ پوسته تخم مرغ با توجه به رنگ دانه های بدن مرغ ایجاد می شود و هیچ تاثیری بر افزایش و کاهش مواد مغذی آن ندارد.

5-    باکتری سالمونلا موجود در تخم مرغ: باکتری سالمونلا موجود در تخم مرغ که بیشتر در زرده آن وجود دارد با پختن کامل تخم مرغ از بین می رود و به همین دلیل پیشنهاد میشود تخم مرغ را خام مصرف نکنید . همچنین نکته قابل ذکر این است که شستن پوسته تخم مرغ هیچ تاثیری در از بین بردن این باکتری نداشته و فقط طبخ صحیح آن است که به از بین رفتن این باکتری کمک خواهد کرد.
6-     تاریخ مصرف تخم مرغ: تخم مرغ نیز مانند بسیاری از مواد غذایی دیگر بهتر است تازه مصرف شود .در واقع یک تخم مرغ تازه تمام مواد مغذی مفید را در خود دارد و به مرور زمان ارزش غذایی آن کاهش می یابد . البته باید گفت تاریخ مصرف تخم مرغ در یخچال حتی تا 3 هفته نیز ماندگاری دارد ولی در دمای محیط و خارج از یخچال سرعت فساد آن افزایش  خواهد یافت . به طور کلی پیشنهاد ما به شما مصرف تخم مرغ تازه و نگهداری آن در یخچال است.
7-     میزان مصرف تخم مرغ در رژیم غذایی: شاید مدتها این باور غلط وجود داشت که مصرف بیش از یک تخم مرغ در روز میتواند برای سلامتی مضر باشد و باعث بروز کلسترول، چربی و بیماری های قلبی شود. ولی تحقیقات علمی ثابت کرده تخم مرغ را میتوان حتی تا سه عدد در روز مصرف کرد بدون اینکه آسیبی به بدن وارد نماید . همچنین برای افراد ورزشکار و بدن سازها که سوخت و ساز بدنشان با ورزشهای سنگین بسیار بالا است، معمولا مصرف بیش از سه عدد تخم مرغ  در روز پیشنهاد میشود تا در حفظ عضلات و حذف چربی های بدن کمک نماید.
8-    تخم مرغ تقویت کننده سیستم ایمنی بدن: این روزها عده زیادی به دنبال تقویت سیستم ایمنی بدن خود هستند . باید بگوییم یکی از روش های کم هزینه برای تقویت سیستم ایمنی از طریق مواد غذایی مصرف تخم مرغ است. اگر  در روز دو عد تخم مرغ بارنج در وعده های غذایی خود بگنجانید نه تنها به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک خواهد کرد بلکه تا 20 درصد از سلنیوم مورد نیاز بدن را تامین کرده و همچنین در بهبود تولید هورمون تیروئید نیز موثر خواهد بود. 
در انتها ذکر این نکته ضروری است که تخم مرغ بهتر است به صورت کامل زرده در کنار سفیده مصرف شود تا بدن کلیه مواد مغذی آن را دریافت نماید.


بارنجی ها ، با ما بهترین باشید. مرغ ,تخم ,غذایی ,مصرف ,های ,مواد ,تخم مرغ ,مصرف تخم ,مواد غذایی ,ماده غذایی ,سیستم ایمنی ,تقویت سیستم ایمنیمنبع

با ماهیچه گوسفندی به جنگ عوارض گیاهخواری بروید

چرخ کرده سینه مرغ و تهیه کباب تابه ای دو رنگ

خواص گوشت شتر در دوران بارداری1

مایه کباب کوبیده رژیمی و ماکیان

کله پاچه گوسفندی را در خانه طبخ کنید!

گوشت بوقلمون بهتر است یا مرغ

خرید انواع جوجه های طعم دار به صورت تناژ و تازه

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

امتحان نهایی خرداد 98 طراحی سایت پورتال مهندسین عمران چت روم فارسی خٌل چلا چت اساتید بد آپشن خودرو روش های زیبا سازی پوست مشاوره کنکور ریاضی تیک تاک کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. مهندسی شیمی